kapří polévka bramborová
26. 2. 2010
Kapří polévka bramborováAlespoň 250 g kapřího masa, 1,5 l vody, 80 g cibule, 1 mrkev, 2 pórky, 250 g brambor, sůl, mletý pepř, 60 g másla, 40 g hladké mouky a petrželka. Do vody vložíme kapří maso, osolíme a 20 minut povaříme. Uvařené maso z vývaru vyjmeme, vykostíme a nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou zeleninu, vše podusíme, pak zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme procezeným vývarem z kapřího masa a přidáme na větší kostky nakrájené brambory. Polévku osolíme, okořeníme a vaříme, až brambory změknou. Pak do polévky přidáme vařené nakrájené kapří maso, ještě necháme přejít var a podáváme. Porce polévky posypeme jemně rozsekanou petrželkou. |
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář